Get Adobe Flash player
Címlap Automatizálás Villamos üzemvitel Referenciák Xella Magyarország Kft.

Xella Magyarország Kft.

Xella Magyarország Kft. iszkaszentgyörgyi mészhomoktégla gyár üzemelésének kezdetétől veszünk részt az üzemviteli feladatok biztosításában.

Karbantartási szerződésben rögzített kötelességeink szerint ellátjuk a gyártósorok, betápvonal, üzem-, iroda- és a szociális épületek villamos karbantartását.
Állandó 24-órás telefonos ügyelettel, szükség esetén azonnal bevethető szervízcsapattal bíztosítjuk a gyár jó rendelkezésre állási idejét.

Az automatizált gépsorok PLC-i és az adatgyűjtő rendszerek PC-i felett rendszergazdai felügyeletet látunk el. Folyamatos ipari elektronikai és automatizálási fejlesztéseket, gyártásoptimalizálást hajtunk végre. Ebben a gyárban SIEMENS típusú PLC-k a rendszeresítettek. Régi típusokat, mai korszerű SIEMENS S7-es sorozatú PLC-kre cseréljük, az évek alatt összegyűjtött hiányosságok, átalakítások és javaslatok alapján teljesen új rendszereket építünk.

 

 

 

KEVERŐ ÜZEM

altKEVERŐTORONY
Eirich gyártmányú mészhomoktégla alapanyagkeverő és a berendezést kiszolgáló rendszerek vezérlésének teljes cseréjével elértük, hogy a beruházás előtti állandó 1-2 fő dolgozó jelenléte megszünt, a rendelkezésre állás jelentősen javult. A présgépkezelő és keverőgépkezelő munkakörök összevonásából eredő nagyobb odafigyelést egy PROFIBUS DP-n keresztül kommunkikáló helyi távfelügyelettel oldottuk meg. Ezen távfelügyeleti állomáson kibővített diagnosztikát, valamint távolról biztonságosan elvégezhető feladatok elvégzését tettük lehetőve. A teljesen új keverőtorony automatikáról itt olvashat.


 

 

KAZÁNHÁZ ÉS AUTÓKLÁVOK

alt

AUTÓKLÁV AUTOMATIKA
Németországból áttelepített kazánházi és autókláv kezelési automatikákat újra kellett építeni. Az autokláv kezelés eredeti PC és PLC-je is tönkrement, a gyár beüzemelésétől kézi üzemben klávoltak a kazános dolgozók. A teljesen új autókláv automatikáról itt olvashat.

 

 

 

 

alt

KAZÁNVEZÉRLÉS
Kazánvezérlés cseréjét az elöregetett alkatrészek és az üzemelés alatt - a gyár szakembereivel karöltve végrehajtott - több lépcsőben átalakított kazánvízellátási rendszer miatt volt szükséges.
A teljesen új kazánvezérlés automatikáról itt olvashat.

 

 

 

 

VÍZHÁZ
A gyár által kiviteleztetett fúrt kut és a hozzá tartozó szivattyúház illesztése a kazánvízellátási és autóklávos rendszerbe.

EREDMÉNY
Átalakítások során környezetvédelmi és költségcsökkentési tényezők lettek figyelembe véve, főleg a technológiai- és a kondenzvíz újrahasznosításának területén. Az új autókláv kezelési automatikának és az új kazánvezérlés összhangjának, valamint a tökéletesített vízelőkészítési rendszerrel - mely a maradék gőz észszerű hasznosításával valósítottunk meg - jelentős földgáz megtakarítást ért el a téglagyár.


PRÉS ÜZEM

alt

TECHNOLÓGIAI VÍZ ÚJRAHASZNOSÍTÁS
Kazánházi átalakításokkal az eddig csatornára menő, lágyvíz előállítás során kelettkezett technológiai vízet, az alapanyag nedvességtartalmának beállítására felhasználhatóvá tettük. Víz újrahasznosító berendezésről bővebben itt olvashat.

REAKTOR AUTOMATA ZSÍRZÁS
Reaktor toronyban található 60t-ás reaktorok adagoló kanalának és a présgéphez tartozó utókeverők automatikus zsírzása. A nehezen hozzáférhető, nagy mechanikai terhelésnek kitett fogaskerekek és csapágyak igénybevételtől függő, üzemközbeni zsírzást igényeltek. Megoldottuk.


CSOMAGOLÓ ÜZEM

alt

CSOMAGOLÓ ÜZEM BERENDEZÉSEI
Jelenleg is futó projektünk a csomagoló üzem teljes vezérlés cseréje. A rendszertervben számtalan olyan újítást terveztünk, mely a gépkezelő munkájának egyszerűsítését szolgálja, az eddig elért teljesítménytényező megtartása vagy javulása mellett. Csomagoló üzem rekonstrukciójáról itt olvashat.

A kategória további elemei: Austria Mödling »